Vuurtoren Traject Intensive

Ontspannen kiezen voor jezelf is ook voor jou écht mogelijk!

 • Heb jij het gevoel vast te lopen in je huidige situatie?
 • Ben je er klaar voor te kiezen wat je diep van binnen wilt?
 • Wil je jezelf beter leren kennen om te doen wat je graag wilt?
 • Wil je patronen doorbreken en meer energie en ruimte ervaren?
 • Wil je van inzicht naar overzicht en uitzicht?
 • Neem jij je eigen verantwoordelijkheid en durf jij afspraken met jezelf te maken?

Dit zijn vaak aanleidingen voor deelnemers om mee te doen

 • Je zou nu graag eens werk doen dat écht bij je past. Je wilt meer inzicht in je kwaliteiten, talenten en drijfveren en vraagt je af hoe je dit het best in kunt zetten.
 • Je baalt van je werk, maar veranderen durf je niet. Je weet niet waar je écht goed in bent of je zit in een gouden kooi, waar je voor je gevoel lastig uit kunt ontsnappen.
 • Je krijgt allerlei fysieke en/of psychische signalen en je wilt uitval voorkomen. Je wilt helderheid in je situatie en welke stappen je hierin kunt nemen.
 • Je bent ziek geworden van je werk en weet niet goed of dit bedrijf en/of het werk nog bij je passen.
 • Je bent ontslagen en weet niet goed hoe nu verder. Stap voor stap ga je ontdekken wie je bent en wat je wilt.

Dan is dit jóuw moment om te kiezen voor het Vuurtoren traject intensive.

Het Vuurtoren-traject intensive is een individueel coachingtraject van 6 modules, bestaande uit een praktische bundeling van theorie, opdrachten en (ontspannings)oefeningen, die je ondersteunt in het nemen van al je beslissingen. Het programma start met de Retreat by the sea, waarin we jouw specifieke situatie haarscherp in kaart brengen, wie of wat je daarbij kunnen ondersteunen, wat je nodig hebt om verder te komen en we maken jouw unieke talenten glashelder. Aansluitend aan de Retreat by the sea starten we met het Vuurtoren-traject waarbij je leert je eigen licht te ontsteken, je eigen baken te zijn, je vuurtoren te bouwen, je fundering te verstevigen, tegenwind te trotseren en je eigen haven te vinden. 

Ik laat je graag zien hoe.

Wat levert het Vuurtoren-traject intensitive je op?

 • Je ontdekt hoe je met meer plezier, energie en bevlogenheid de persoon kunt zijn die je in werkelijkheid bent.
 • Je leert meer te vertrouwen op je kwaliteiten en talenten.
 • Je brengt focus aan in alle ideeën die door je hoofd gaan.
 • Je creëert échte rust en échte ruimte in je hectische en gejaagde leven.
 • Je leert keuzes maken die helemaal bij jou passen en jou gelukkig maken.

Ik werk al jaren in het hogere management en merkte dat ik tegen een aantal zaken aanliep. Dit stemde me niet altijd even gelukkig en ik kreeg minder focus, energie en zin. Het gevolg was dat het niet alleen effect had op mezelf, maar ook op mijn omgeving. Ik wilde hieruit komen en kende Inge nog vanuit het verleden. We hebben een focusgesprek ingepland en zijn daarna aan de slag gegaan. Het Vuurtoren-traject bij Inge was een eyeopener voor me. De Retreat  by the Sea was net wat ik nodig had, tijd voor mezelf en tijd om dichter bij mezelf te komen en na te denken over mijn toekomst. De gesprekken met Inge en de strandwandelingen hebben mij geholpen een volgende stap te nemen.
Ik ben een aantal zaken anders gaan doen waardoor ik nu gelukkiger in het leven sta. Ik heb Inge ervaren als iemand die goed kan luisteren, iemand met een goed relativeringsvermogen, scherp, een no-nonsense mentaliteit, praktisch en met humor. 

Roderick

director in technische sector

Retreat By The Sea

Mooie (strand)wandelingen tussen de karakteristieke paalhoofden en inzicht gevende opdrachten in de duinen, in het bos en op het strand

Tussen de geluiden van het bruisen van de zee en bij het waarnemen van de zeemeeuwen,  strandlopers en aalscholvers

Een lekkere lunch met een uniek zicht op de grote zeeschepen die vlak langs de kust voorbij varen

Bij een zilte bries die de zintuigen prikkelt

Heerlijk langs de vloedlijn, uitkijkend over de zee

Een moment voor nieuwe inzichten, focus en helderheid wie jij bent, wat je nodig hebt en over welke stappen jij kunt zetten naar meer rust, ruimte en vrijheid.

WAT GAAN WE DOEN?

Wanneer is het moment rijp om een paar dagen helemaal de tijd voor jezelf te nemen waarbij je lekker in de watten gelegd wordt en alle tijd en ruimte hebt om helder te krijgen welke weg je op wilt?

 • Zeg eens eerlijk, wanneer ga je eens écht met jezelf aan de slag en hak je de knoop door?
 • Kabbel je maar een beetje voort in je werk en/of privé leven?
 • En vraag je je wel eens af:  “Wie ben ik en wat kan ik?”, “Wat wil ik nu?”, “Is dit het nou? ”En hoe ga ik verder?
 • Wie en wat zou me hierbij kunnen helpen?

Je maakt ruimte voor jezelf, jouw wensen en verlangens.

Je wordt je weer bewust van je wensen en doelen en komt daadwerkelijk in beweging! In de heerlijke omgeving van het strand en de duinen krijg je inzicht in wat jij nodig hebt om een stap verder te komen in je gewenste richting. In een ontspannen setting met lekker eten en drinken gaan we aan het werk. Ik heb een aantal super leuke en waardevolle onderdelen, zoals theorie, oefeningen, rustmomenten en wandelingen in het programma opgenomen waarbij je letterlijk in beweging komt om de eerste stap naar jouw gewenste toekomst te zetten.

Het is een 3-daags retreat in Dishoek, waarbij geen vast programma wordt gehanteerd, maar waarbij JIJ centraal staat!

In het programma zijn de volgende onderdelen inbegrepen:

 • Elke dag 1:1 coachmomenten, in overleg met elkaar in te vullen
 • Begeleide wandelcoaching met lunch op het strand
 • Diverse oefeningen
 • Rustmomenten
 • Ontbijt, lunch en diner, waarbij dag 1 begint met het diner en dag 3 eindigt met de lunch.
 • Water, thee, koffie, sap en wijn
 • Alle bed- en linnengoed en handdoeken
 • Shampoo en douchegel

Aankomst dag 1: 15.00 uur. Vertrek dag 3: 14.00 uur.

Studio

Tijdens de Retreat by the sea verblijf je in een gezellige, comfortabele studio, op slechts enkele minuten lopen van bos, duin en strand.

Er zijn talloze wandelroutes om lekker uit te waaien en je hoofd leeg te maken.

De studio heeft een eigen ingang, een ruime badkamer met inloopdouche en een kleine pantry voorzien van inductiekookplaat, koelkast en magnetron.

Ook is er een TV, WIFI, een 2 persoons bed en een goed gevulde boekenkast.

Er zijn diverse zitjes in de tuin en een kas met groenten en fruit.

In de directe omgeving zijn een aantal leuke restaurantjes en strandtenten alsook een fietsverhuur, allemaal op loopafstand.

Modules

Module 1: Vaart minderen

Je leert om vaart te verminderen om uiteindelijk snellere stappen te kunnen maken in de toekomst. Het wordt helder wat jou energie geeft en wat jou energie kost. Je maakt de schakeling van hoofd naar hart en buik. Hierdoor ga je andere keuzes maken.

Module 2: Je innerlijke kracht

Je leert welke talenten, waarden en normen bij jou passen. Hiermee wordt het inzichtelijk hoe en waarom jij keuzes maakt. Je leer persoonlijk verwoorden waarom je doet wat je doet. Daarnaast versterk je je innerlijke kracht mentaal en fysiek.

Module 3: Koers bepalen

Je bepaalt je richting waar je heen wilt en hoe je dit wilt bereiken. Deze focus geeft je beter overzicht, meer rust en minder ruis in je hoofd. Ook krijg je inzicht in welk gedrag voor jou bepalend is om je doelen te bereiken.

Module 4: Navigeren

Je koppelt concrete acties aan je doelen en leert te sturen op zowel ratio als gevoel. Je leert bij te sturen waar nodig, zodat je aandacht blijft bij wat jij voor ogen hebt.

Module 5: Tegenwind trotseren

Je onderzoekt welke overtuigingen je belemmeren om jouw keuzes te maken. Je maakt de weg vrij voor groei.

Module 6: Verankeren

Je verankert je (opnieuw) behaalde resultaten. Je voelt je vrij, ervaart geen weerstand en er is ruimte om je nieuwe stappen volledig in je leven te integreren. Je voelt je ontspannen en gelukkig!

Ik heb bij Inge een training gevolgd over “Ontspannen keuzes maken”. Na 34 jaar hard gewerkt te hebben als leidinggevende stopte mijn werk opeens en wist ik niet meer hoe ik verder moest.  Mijn wereld stond op zijn kop, ik zat vast en wilde tegelijkertijd ook in actie komen. Ik vroeg me af: “ga ik verder in hetzelfde werk, of gooi ik het roer om en begin ik iets heel anders, of begin ik iets voor mezelf”. Zoiets beslis je niet zomaar en terwijl ik hiermee bezig was, kwam ik iemand tegen die mij Inge adviseerde. Inge heeft me met de modules meer over mezelf geleerd en over mezelf  laten nadenken. Het is van belang dat je lichaam en geest eerst echt tot rust komen om daarna vervolgstappen te kunnen maken. Deze zaken komen in de modules allemaal aan bod. Door deze training te doen ben ik meer over mezelf te weten gekomen en hoe ik nu betere keuzes kan maken. Keuzes die écht bij mij passen. De gesprekken die we na iedere module hebben gehad waren erg waardevol, aanvullend en soms confronterend, maar hebben me ertoe bewogen om een volgende stap te kunnen maken. Langs deze weg wil ik Inge bedanken voor de fijne tijd en gesprekken die we hebben gehad. 

Inge heb ik ervaren als iemand die helder is in haar communicatie, vanuit een goede helicopterview de situatie kan bekijken, soms confronterend maar respectvol is, goed tussen de regels door kan luisteren en zeer ervaren is. Ik heb in ieder geval een “ontspannen keuze gemaakt” door met Inge in zee te gaan.

Pieter

manager detailhandel

Programma “Ontspannen keuzes maken”:

Tijdens het programma is er veel persoonlijke aandacht voor je. Het is een intensief 1:1 traject, waarin je met mijn begeleiding in relatief korte tijd flinke stappen maakt. We kijken telkens waar jij behoefte aan hebt en waar jij in je proces bent. Kortom: volledig maatwerk, met als doel voor jou om keuzes te kunnen maken die vanuit je diepste kern komen.  

Ontspannen keuzes maken Programma

2295 Incl. BTW
 • Retreat by the sea
 • 6 modules met theorie, opdrachten en oefeningen
 • 6 coachingsgesprekken van 1,5 uur. In de coachpraktijk, wandelcoaching of skype-coaching
 • “Waar sta je nu”- advies 2 maanden na afronding van het programma

Bonussen

A. Een digitale test 

B. Ademhalingsoefeningen

of excl. BTW indien je werkgever het traject betaalt.

Ik werk al geruime tijd in leidinggevende functies. De laatste tijd bemerkte ik dat de invulling van mijn huidige functie mij onevenredig veel energie kostte en dat ik door het krachtenveld binnen mijn werkomgeving ander gedrag liet zien. Ik werd als het ware geconditioneerd door mijn werkomgeving. Ik voelde mij hier niet prettig bij. 

Tijdens de Retreat by the sea heb ik vaart kunnen minderen en afstand genomen, waardoor ik uit de “ratrace” heb kunnen stappen.

Door het stellen van prikkelende vragen en mij een spiegel voor te houden heeft Inge bewerkstelligd dat ik mezelf weer heb herontdekt. De diverse modules en bijbehorende opdrachten hebben dit proces verder ondersteund.

Ik kan nu meer relativeren en ben me verder bewust geworden van mijn kwaliteiten en valkuilen.

Wat ik van mijn leven maak, is mijn keuze. 

Rob

manager

Voor wie is deze training?

Dit coachingtraject past bij jou als je klaar bent om vol te kiezen voor wat je écht wilt. Dit traject gaat je focus brengen in wat je wilt doen, hoe je dit wilt doen en waarom je de dingen wilt doen. Je gaat keuzes maken die je dichter bij jezelf brengen in wie je wilt zijn en wat je wilt doen.

In overleg plannen we het toezenden van de modules en de (live) coaching gesprekken in. Je bent bereid wekelijks minimaal 2 uur te investeren in dit traject. Je neemt volledige verantwoordelijkheid en je wilt groeien als mens zowel privé als in je werk.

Je ontdekt wat jij voelt dat je moet doen vanuit jou kern en niet omdat ik het je vertel wat je zou moeten doen.

Alleen JIJ kunt bepalen wat de beste keuzes voor jou zijn.

Choose your life!

Ik laat je zien en ervaren hoe jij kunt kiezen voor wat JIJ wilt doen en wat het beste bij JOU past. Dit wordt vormgegeven door de modules waarin ik je vraag om de opdrachten en de oefeningen te doen. En door de coaching sessies waarin we inzoomen op de modules en jouw behoeften. Ik  ondersteun je hierbij door je een spiegel voor te houden en feedback te geven.

Wat ik je beloof is dat je meer vanuit authenticiteit gaat kiezen. Dat je onrust afneemt omdat je focus aanbrengt in de keuzes die je wilt maken. Wat je van mij kunt verwachten is volledige inzet, echte aandacht voor jou, meevoelen en meedenken in jouw situatie en waar nodig confronterend om jou te helpen je eigen keuzes te laten maken.

Contact

© Copyright Inge Rogiers 2019 | Design door Spruce Digital

Scroll naar top