Shocking wat salsalessen met me deden

Weer iets anders

Om de zoveel tijd ga ik op zoek naar een andere activiteit of sport omdat ik graag nieuwe dingen ontdek en doe. Ik hou van afwisseling en ben leergierig. Zo ook dit keer, ik had net mijn abonnement bij de sportschool opgezegd, omdat ik voelde dat het me niet veel energie meer gaf en het legde een hoop beslag op mijn tijd met een “overdagabonnement”.

In mijn tienerjaren was ik helemaal idolaat van dansen en heb ik op vrij hoog niveau meegedaan aan danswedstrijden in ballroom en latinamerican. Op Facebook zag ik een oproep voorbij komen voor gratis proeflessen voor Salsa en Bachata.

Zo gezegd, zo gedaan, ik ging samen met een vriendin naar een proefles. 

De tijd vliegt

Verrassend was het weer om te ervaren hoe leuk ik het vond om te dansen. Nieuwe pasjes en danstechnieken leren en dit ook nog afgewisseld met verschillende danspartners. Ik leerde nieuwe dansen en nieuwe mensen kennen. De leraar had wel in de gaten dat ik voorheen al gedanst had, waardoor hij af en toe wat experimenteerde met me om te kijken hoe ik hierop zou reageren. Wonder boven wonder vloog de tijd voorbij en voor ik het wist, had ik al de beginnersles en de gevorderdenles meegedaan en was er al ruim 2 uur verstreken. Zo fijn om te ervaren dat als je iets doet waar je helemaal in opgaat, je uit je hoofd gaat. Even niet op “aan” staan.

Spiegel voor mezelf

Bij het wisselen van diverse danspartners merkte ik dat het voor mij ook veel beter ging als de danspartner ervaren was en me goed kon leiden. Het gaf me richting en helderheid wat van mij verwacht werd en wat mijn volgende stap moest zijn. En als ik zelf iets fijn vind, is het helderheid en richting. Zowel om het te krijgen als het te geven aan anderen.

Totdat ik van één van de ervaren danspartners kreeg te horen, hé Inge ik leid en je moet mij volgen, wat je nu doet heb ik (nog) niet aangegeven. Oeps, yes hij had gelijk. Ik volgde gewoon exact de pasjes die de leraar had aangegeven en lette onvoldoende op wat mijn danspartner aangaf. Ik moest vooral niet denken, maar volgen en me overgeven zei hij. Shocking, ik werd echt met mezelf geconfronteerd. Mijn hoofd zei me: hoe kan ik nu niet denken en me volledig overgeven? Ik, die zo graag de touwtjes in handen heb, zelfstandig, onafhankelijk ben en mijn eigen koers wil varen. Op mijn eigen manier en in mijn eigen tijd. 

Reflectie

Bij thuiskomst ben ik over deze opmerking na gaan denken en wat me hierin raakt. Wat wilde dit me zeggen……?

Dus naast het nieuwe en het ontspannen, was er nog iets anders waar ik mee aan de slag moest, namelijk loslaten waar je geen invloed op hebt. En het vertrouwen hebben dat als ik loslaat het ook goed komt.

Resultaat

Inmiddels ben ik meer gaan oefenen en lukt het me steeds beter om los te laten en me over te geven. En ik zal je zeggen, het voelt ook soms heerlijk om even niet zoveel energie ergens in te steken, zodat de flow de overhand krijgt. Ik hoef minder hard te werken. Hoe heerlijk is dat? En het werkt voor mij niet alleen door in mijn privé, maar ook in mijn werk.

Een spiegel voorhouden, reflecteren, loslaten en vertrouwen hebben, zijn o.a. aspecten die ik toepas in  mijn coaching. In mijn Coachpraktijk genaamd Ontspannen Keuzes Maken, help ik gedreven, ambitieuze dertigers en veertigers die dreigen vast te lopen, met het creëren van meer rust, overzicht en ruimte, zodat hun loopbaan meer in balans komt met hun privéleven.  Iets wat ik jou ook gun.

Heb je het gevoel dat je dreigt vast te lopen en wil je daar doorheen breken, neem dan met me contact op via inge@ontspannenkeuzesmaken.nl  en boek een gratis focusgesprek. We gaan in dit gesprek na waar jij op dit moment tegenaan loopt en ik geef je een waardevolle tip waar je meteen mee aan de slag kunt. Ook ik weet uit ervaring dat het soms best eng is om contact op te nemen, maar wat heb je te verliezen?

Scroll naar top