Over Mij

Evenals bij jou is mijn leven er één van af en toe storm en dan weer een kalme,  strak blauwe zee. Wat ik geleerd heb is om mijn eigen vuurtoren te zijn en op mijn eigen kompas te varen.

Ik ben Inge Rogiers.  Ik help ambitieuze, ondernemende mensen die vastlopen, binnen 3 maanden met het ontdekken wie ze nu écht zijn en wat ze het allerliefst doen, zodat er meer rust, energie en balans ontstaat in hun loopbaan en privéleven.

Als ik één ding weet, dan is het hoe moeilijk het is om weer bij je kern te komen. Na een lange zoektocht durf ik de keuzes te maken die volledig bij mij passen. Een aantal jaren terug kwam mijn partner thuis met de mededeling dat hij gevraagd was voor een opdracht in het Midden Oosten. Ik werkte op dat moment in het veld van verzuim en re-integratie. Om niet meteen alle schepen achter me te verbranden, heb ik toen een sabbatical opgenomen. Hierdoor had ik de mogelijkheid om te ervaren hoe het is om te leven in een land met andere waarden, normen en cultuur. In deze periode is er veel gebeurd en is bij mij op persoonlijk vlak veel in gang gezet. Anders dan vele expat-vrouwen wilde ik me niet alleen maar hele dagen baden in overvloed van luxe. Dit vanuit mijn overtuiging dat ik, ondanks de beslissing mijn partner te volgen in wat voor hem belangrijk was, mijn eigen keuzes kon blijven maken. Keuzes die mij blij stemmen en laten groeien.

Daarom heb ik tijdens onze periode in Qatar onder meer nieuwkomers begeleid voor de Nederlandse expatvereniging, gewerkt als coach op expat-scholen en workshops voor diverse netwerkgroepen verzorgd.

Op een gegeven moment ging het wringen.

Ik ontdekte dat ik jaren had geleefd in een ratrace waarbij ik met iedereen rekening hield, behalve met mezelf. Ik had meer het idee dit ik in de overlevingsmodus stond dan dat ik leefde. Alles ging maar door en ik ook. Altijd had ik het druk en ik leefde vooral vanuit mijn hoofd. Elke keuze die ik maakte was grotendeels gebaseerd op rationele argumenten en vanuit analytische inzichten. Ik merkte dat het me niet meer de voldoening gaf die ik zocht in het leven, maar ja, zoals voor velen herkenbaar, gebruikte ik ook argumenten als de maandelijkse hypotheekbetaling en/of schoolgaande kinderen. Ik voelde en wilde een transformatie maken door meer mijn hoofd met mijn hart en buik te verbinden. Ik zocht naar meer focus, rust, helderheid en vrijheid om te zijn wie ik was en wel op mijn eigen manier.

Toen ik bij mijn oude werkgever terugkwam vanuit Qatar, voelde het niet goed meer voor me. Het leek wel of ik dit werk en deze organisatie ontgroeid was. Voorheen had ik al zoveel signalen gehad, maar was een kei in het negeren ervan en tijdens mijn sabbatical had ik de mogelijkheid om vanuit rust en een helikopterpositie letterlijk afstand te nemen. Ik heb de beslissing genomen weg te gaan bij mijn toenmalige werkgever. Het voelde als een mogelijkheid nu eindelijk voor mezelf te kunnen kiezen. Stap voor stap heb ik mezelf beter leren kennen.

Dat heeft erin geresulteerd dat ik nu een eigen Coachpraktijk heb in “Ontspannen Keuzes Maken”, waarbij ik ambitieuze, ondernemende mensen help die vastlopen binnen 3 maanden met het ontdekken wie ze écht zijn en wat ze het allerliefst doen, zodat er meer rust, energie en balans ontstaat in hun loopbaan en privéleven.

Wat heb ik met een vuurtoren?

De ligging van mijn coachpraktijk is in Dishoek, een kleine badplaats aan de Zeeuwse kust tussen Vlissingen en Zoutelande. Langs deze kust staan op verschillende plaatsen vuurtorens en geleidelichten op strategische punten om een veilige scheepvaart mogelijk te maken. Voor mij hebben vuurtorens iets mystieks, ’s nachts en in de mist zijn ze nog altijd zichtbaar door de krachtige lichtbundel die ze uitstralen. Deze lichten helpen je om veilig langs obstakels te varen en vastlopen te voorkomen. Het vuurtorenlicht heeft voor mij een ambivalent karakter, aan de ene kant is het een waarschuwingssignaal en aan de andere kant heeft het iets rustgevends.

Wat onderscheidt mij van andere coaches?

 • Ik maak bij alle programma’s gebruik van de kracht van de natuur en de zee
 • Ik ga uit van het Vuurtoren-principe waar jij je eigen licht kunt ontsteken, je eigen
  baken kunt zijn, je veilige thuishaven kunt vinden en je fundering kunt verstevigen.
  Kortom je eigen vuurtoren kunt bouwen.
 • Ik heb een no-nonsense mentaliteit, gebruik heldere communicatie en weet snel tot
  de kern door te dringen.
 • Ik hou van efficiënt werken.
 • Ik geloof meer in levenservaring dan in behaalde papiertjes.

Als mensen mij vragen: Wie ben jij? Dan zeg ik: “begeleider in jouw keuzeproces die je graag wil laten schitteren”.
Iemand die staat voor persoonlijke groei, maatwerk met diepgang, betrokkenheid, eerlijkheid, oprechtheid, resultaatgerichtheid en actie.
Mijn cliënten beschrijven me als een toegankelijke persoon met een no-nonsens mentaliteit en praktische aanpak gecombineerd met een gezonde dosis relativeringsvermogen en speelse humor.
Mijn achtergrond is een aaneenschakeling van studie, opleidingen, werk, levenslessen, cursussen en trainingen. Een prima basis voor het ontspannen keuzes maken. Gun jezelf deze manier van leven!

Contact

© Copyright Inge Rogiers 2019 | Design door Spruce Digital

Scroll naar top