LOSLATEN, YOU CAN DO IT!

LOSLATEN, you can do it!

 

In mijn gedachten hoor ik mijn ouders nog zo vaak zeggen: “kind, trek het je niet zo aan, laat het gewoon los”. Wat heb ik hiermee geworsteld, want ik begreep niet wat ik moest loslaten en al helemaal niet hoe ik dat moest doen. In mijn optiek had ik ook helemaal niets vast, dus hoe kon ik dan iets loslaten.

 

 

Los en laten versus vasthouden

 

Loslaten betekent iets niet langer vasthouden. Het niet meer vasthouden wat niet van jou is. Dit kan op fysiek, emotioneel en mentaal gebied. Soms hou je dingen vast omdat je denkt dat je dat veiligheid biedt of omdat je niet anders gewend bent.

Loslaten is vrij worden, is meer jezelf zijn. Wat we écht zijn kunnen we niet loslaten.

Door los te laten krijg je inzicht in de patronen die jou belemmeren én in het gedrag dat jou tegen heeft gehouden om nieuwe inzichten te integreren in je gedrag.

Klinkt eenvoudig zeg je dan, maar onze vooroordelen, beperkende overtuigingen, negatieve gedachten en gevoelens over onszelf en over anderen kunnen soms zo hardnekkig zijn dat we als het ware gevangen zitten in ons eigen lichaam en geest.

 

 

Vasthouden is ziekmakend

 

Hoe meer verwachtingen je hebt, hoe meer stress. Je kunt het vergelijken met het dragen van een zware last en dit kost je bakken met energie. Het gedrag dat je nu vertoont, zorgt voor onrust en mogelijk ongemakken of je bent er ziek van. Om hiervan af te komen, zal je de cirkel van negatieve gedachten moeten doorbreken en ander gedrag moeten leren.

 

 

 

 

Wat levert loslaten op?

 

Het werkt bevrijdend. Je laat spanning in lichaam en geest los. Het geeft je vrijheid. Het geeft opluchting en ruimte.

 

Hoe laat ik dan los?

 

  1. Maak een balans op van wat je los wilt laten in 2019 en schrijf dit op. Het is belangrijk om helder te krijgen wat je niet meer wilt. Je why is je motivatie waarom je iets wilt veranderen. Schrijf ook dit op.

 

  1. Wat wil je anders dit jaar gaan doen? Wat is het wat je wel wilt? Als je iets loslaat, ontstaat er ruimte om andere dingen te doen. Schrijf ook dit op.

 

  1. Wat moet je daarvoor opruimen? Denk aan situaties, mensen, dingen, gedrag. Terwijl je dit bedenkt, ga dan na welke emoties er bij je opkomen.

 

  1. Wie moet je dit jaar zijn om de doorbraak daadwerkelijk te realiseren in je werk of je leven? Wat heb je hiervoor nodig? Wie moet je hiervoor zijn? Ga ook na welke emoties hierbij opkomen.

 

  1. Transformeer vervelende emoties en laat het los. Focus je op wat je kunt beïnvloeden in je leven. Accepteer dat je niet overal controle over hebt, durf los te laten en accepteer de situatie. Vraag jezelf af waar jij je tijd en moeite in wilt investeren zodat jouw leven een positieve wending krijgt.

 

ACCEPT WHAT YOU CAN’T CHANGE

CHANGE WHAT YOU CAN’T ACCEPT

 

 

 

Herken je dit in jouw leven? En wil je dit jaar nu eindelijk die langgekoesterde transformatie aanbrengen in je leven of je werk en je patronen doorbreken? Om meer rust en ruimte te ervaren en dichter bij je kern te komen wie je nu bent en wat je nu écht wilt? Neem dan contact met me op via: inge@ontspannenkeuzesmaken.nl voor een gratis en vrijblijvend focusgesprek.

 

Ontspannen groet,

Inge Rogiers

Scroll naar top